Redefinirea modalitatilor de a scrie un CV

Redefinirea modalitatilor de a scrie un CV

CV-urile sunt o lucrare descurajanta. Nu cred ca exista un document care sa ofere studentilor mai mult stres si provocari decât un CV. CV-urile sunt simple; sunt un reprezentant al dvs. pentru organizatiile la care aplicati. De ce atunci par atât de dificil de conceput?

Atunci când angajeaza, o organizatie primeste sute de CV-uri de diferite tipuri. În medie, un intervievator petrece cel mult 30 de secunde pentru a citi un CV. Si CV-ul dvs. trebuie sa atraga atentia recrutorului în aceste 30 de secunde. Aici sta provocarea!

Deci, ce presupune un CV eficient?

Fiind clar si concis

Mentinerea CV-ului scurt si clar este o caracteristica cruciala pentru un CV eficient. De ce? Deoarece asa cum s-a mentionat mai sus, recrutorul petrece doar o medie de 30 de secunde examinând un CV si, daca continutul este prea lung sau mai rau, fara nici o claritate, este obligat sa-l trimita la cosul de gunoi.

Scrierea unui obiectiv clar

Fiind precis cu obiectivul dvs. veti câstiga atentia recrutorilor. Ar trebui sa contina motivul pentru care ati ales un anumit loc de munca si de ce ati dori sa va alaturati companiei specifice la care ati aplicat.

Fiind specific cu privire la industria la care doriti sa va alaturati

Exista multi studenti, chiar si cei în mai în vârsta care sunt cautarea unui loc de munca,  fac un CV general si îl trimit tuturor portalurilor sau organizatiilor de angajare. Acesta este un mare nu-nu . CV-ul pe care îl trimiteti trebuie sa fie specific industriei si, mai important, sa fie personalizat pentru organizatia catre care îl trimiteti.

Cerceteaza cultura companiei

Conexiunile sunt cele mai minunate lucruri din lumea corporatiilor. Aflati despre organizatia la care doriti sa va alaturati facând o multime de conexiuni de acolo. Exista multe portaluri online, care faciliteaza recenziile companiei. Sau va puteti conecta la angajatii organizatiei de pe LinkedIn (foarte recomandat), pentru a afla despre etica si cultura muncii din organizatie. Acest lucru va va oferi un început, si pe viitor va face mai usoara integrarea in companie, daca va calificati pentru job.

Aspectul CV-ului tau

Solicitantii de locuri de munca ignora în general aspectul CV-ului pentru continutul din interior. Desi continutul este crucial, aspectul (culorile, chenarele, fonturile etc.) este la fel de important. Fiecare industrie are culori specifice pentru a se descrie. De exemplu, spitalele folosesc, în general, albastru sau aqua sau verde cu fonturi puternice, în timp ce companiile de moda utilizeaza desene si culori îndraznete, cu un font cu aspect rafinat. Formarea aspectului CV-ului pentru a se potrivi standardelor din industrie este, de asemenea, un factor responsabil pentru ca CV-ul sa iasa în evidenta.

CV-urile sunt destul de simple daca le întelegeti ca un concept de reprezentare. Va prezentati recrutorilor prin intermediul documentului. Întrucât suntem în 2020, nu putem sari peste faptul ca exista o multime de companii si freelanceri care ar fi fericiti sa-ti creeze CV-ul perfect.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: