Majoritatea oamenilor vor să fii mediocru

Chiar dacă știm cu toții că nu există un regulament despre cum să trăim viața, căutăm idei inteligente care ne-ar putea face viața mai ușoară și mai plăcută.

Vrem să evităm greșelile uriașe în carieră, să construim relații semnificative, să economisim niște bani și să ne pensionăm fericiți și sănătoși.

Cu toate acestea, de multe ori nu reușim să vedem ceea ce este evident pentru că nu vrem.

În loc să ne confruntăm cu adevăruri dureroase, preferăm să avem încredere în minciuni plăcute, deoarece ele ne fac să ne simțim mai confortabil.

În loc să ducem conversații dure cu partenerul nostru, părinții, copiii sau șeful nostru, alegem să rămânem tăcuți și să sperăm că își vor schimba prin magie comportamentul.

Și în loc să mâncăm mai sănătos și să ne mișcăm corpul, suntem în căutarea unor pastile magice care ne vor ajuta să ardem mai multe grăsimi.

Dar adevărul este că viața nu este întotdeauna menită să fie ușoară. Uneori, trebuie să ne confruntăm cu provocări pentru a ne depăși și pentru a afla ce ne dorim cu adevărat.

Banii vă pot rezolva majoritatea problemelor

Banii nu sunt totul, dar multe lucruri în viață sunt mai ușoare atunci când ești în siguranță financiar.

Contrar credinței comune, noi studii au descoperit că bunăstarea și calitatea vieții noastre cresc cu un venit mai mare.

Din fericire, asta nu înseamnă că trebuie să fii „bogat”. Trebuie doar să ai o relație sănătoasă cu banii și să încetezi să le negi importanța în viața ta.

Este adevărat că nu poți cumpăra majoritatea lucrurilor cu adevărat prețioase din viață, cum ar fi sănătatea și dragostea. Totuși, adevărul este că este mai bine să ai ceva bani pusi deoparte dacă te confrunți cu probleme de sănătate, astfel încât să-ți poți permite de fapt să ai grijă de problemele tale fără să-ți faci griji pentru finanțe.

Nu spun că banii sunt totul pentru a-ti construi o viața mai buna, dar vă încurajez să acceptați importanța lor ca prim pas pentru a vă gestiona mai bine finanțele.

Sigur, poți fi fericit și sănătos fără să economisești sau să investești vreodată un ban, dar viața este mai ușoară atunci când ai o plasă de siguranță pe care te poți baza în momentele grele.

Nu vei observa lanțurile tale dacă nu te miști

Există o poveste frumoasă, dar dureroasă, despre elefanții dintr-un circ, care rezumă modul în care majoritatea oamenilor își trăiesc viața înlănțuiți de frânghii minuscule:

În timp ce un bărbat trecea pe lângă elefanți într-un circ, a văzut că animalele uriașe erau legate doar de o frânghie mică. Se întreba de ce nu s-au eliberat pur și simplu și nu au trăit o viață în libertate, deoarece nu existau cuști sau lanțuri care să-i țină înapoi. Corzile erau evident provizorii. Nu exista nicio șansă să împiedice animalele să se miște. Așa că l-a întrebat pe unul dintre dresorii responsabili de elefanți.

Bărbatul i-a spus: „Folosim aceeași frânghie pentru a-i lega când sunt mici și fara putere. La o vârstă fragedă, frânghia este suficient de rezistentă pentru a-i împiedica să scape. De-a lungul anilor, ei sunt condiționați să creadă că nu se pot elibera. Așa că atunci când cresc, nici măcar nu încearcă.”

La fel ca elefanții, majoritatea oamenilor sunt legați de credințe greșite și de chestiuni minore care îi împiedică să trăiască o viață de care se bucură cu adevărat. În schimb, ei aleg să rămână înlănțuiți.

Dar adevărul este că nu vei ști niciodată ce ai putea avea sau ai putea crea dacă nu îndrăznești să încerci.

Acei elefanți s- ar putea elibera și se pot bucura de o viață frumoasă și bogată, dar, în schimb, aleg să rămână înlănțuiți de o frânghie minusculă, deoarece cred că nu merită să încerce să scape.

Nu face aceeași greșeală.

Încearcă lucruri noi și testează-ți limitele pentru a vedea dacă ești legat de o realitate care nu este a ta.

Aveți o singură șansă să vă creați o viață de care vă bucurați cu adevărat, așa că nu lăsați așteptările sau limitările nimănui să vă împiedice să vă trăiți visele.

Munca grea te pune acolo unde te poate găsi norocul

Cei care nu reușesc să-și atingă obiectivele cred adesea că oamenii „de succes” sunt norocoși , în timp ce ei înșiși ar merita tot succesul, dar au ghinion.

Ei cred că merită o promovare la locul lor de muncă, o afacere de miliarde, un public de milioane de oameni, un investitor pentru ideea lor de afaceri inovatoare și multe altele.

Dar problema este că nu cer niciodată promovarea. Și nu fac niciodată eforturi suplimentare în munca lor.

Vor să publice o carte, dar nu au scris nici măcar prima pagină.

Ei vor ca milioane de oameni să le asculte vocea, dar nu îndrăznesc să-și publice lucrările..

Vor o investiție, dar nici măcar nu sunt capabili să articuleze valoarea ideii lor de afaceri.

Ei ar putea rămâne blocați într-un lift cu un investitor pentru mai mult de 30 de minute, dar probabil că tot nu vor reuși să-l convingă de ideea lor inovatoare, deoarece nu au pregătit niciodată un argument solid pentru acea idee de afacere.

Destul de ciudat, credem adesea că propriul nostru succes se bazează pe inteligența și strălucirea noastră, în timp ce câștigurile altor oameni se bazează pe noroc.

Adevărul, însă, este o combinație a ambelor.

A fi puțin norocos, fără îndoială, îți va ușura viața. Cu toate acestea, acest lucru este adevărat numai dacă ești gata să folosești acel noroc.

Să fii blocat cu acel investitor nu te va ajuta dacă nu ți-ai făcut temele mai întâi.

Întâlnirea cu cel mai mare redactor literar nu te va ajuta dacă nu te așezi și nu scrii cuvinte care îți vor umple cartea.

În loc să aștepți ca norocul să te găsească, ridică-te și caută-l.

Faceți treaba, vorbiți cu oamenii, împărtășiți-vă visele și ideile și faceți mișcări inteligente care v-ar putea ajuta să folosiți norocul odată ce îl găsiți.

Ești o combinație a ceea ce ești înconjurat

Majoritatea oamenilor subestimează în mare măsură impactul relațiilor, lucrurilor și conținutului de care sunt înconjurați.

Se angajează în relații toxice pentru că nu îndrăznesc să se despartă, trăiesc în case aglomerate, pline cu lucruri care nu le plac sau de care nu au nevoie și le bombardează în mod constant mintea cu știri negative și cantități ridicole de reclame.

Totuși, adevărul este că tot ceea ce face parte din viața ta te modelează într-un fel sau altul.

Fie îți adaugă fericirea, fie te face să te simți nefericit.

Vă ajută să vă îndepliniți visele sau vă împiedică să le îndepliniți.

Prin eliminarea mai multor lucruri și indepartarea oamenilor care vă tin pe loc, veți putea merge mai departe cu mai multă claritate și ușurință.

Majoritatea oamenilor vor să fii mediocru

Nici măcar cei care te iubesc nu vor să te schimbi în bine. Ei vor să rămâi exact la fel, deoarece asta asigură că totul rămâne la fel pentru ei.

Dacă ai fi dintr-o dată suficient de îndrăzneț să lupți pentru visele tale, să te străduiești pentru mai mult și să muncești puțin mai mult pentru a-ți crea o viață pe care o iubești, s-ar putea ca și ei să fie nevoiți să facă față schimbărilor.

S-ar putea să nu poată petrece atât de mult timp cu tine ca înainte.

S-ar putea să nu poată vorbi despre aceleași subiecte cu tine.

Și s-ar putea să se teamă că îi înlocuiești cu alți oameni.

Majoritatea oamenilor nu vor schimbare, deci ei nu vor dori ca tu sa te schimbi.

Își doresc o viață stabilă, plictisitoare și previzibilă și, de îndată ce decideți să faceți lucrurile altfel, vor încerca să vă rețină.

Confortul este cea mai proastă dependență din lume

Odată ce te simți confortabil să fii cine ești și să trăiești viața pe care o trăiești, nu vei dori niciodată să faci o schimbare.

Vei dori ca totul să rămână exact așa cum este, pentru că așa îți este viața mai ușoară. 

„În această lume ori zbori, ori mori.”

Sigur, a trăi o viață în siguranță și a evita schimbările este mai confortabil, dar nu vei fi implinit.

Aventurile, provocările și schimbările sunt cele care ne entuziasmează și fac ca viața noastră să merite trăită.

Ce rost are să petreci zeci de ani făcând aceleași lucruri din nou și din nou, până când te retragi doar pentru a realiza că îți lipsește energia necesară pentru a face ceva interesant de îndată ce vei avea în sfârșit mai mult timp.

Dacă te simți prea confortabil devreme, te vei strădui să descoperi frumusețea și bucuria de care ești înconjurat.

Probabil că viața oricum nu este menită să fie confortabilă – este menită să fie plină de experiențe, suișuri și coborâșuri, eșecuri și greșeli. Așa învățăm, creștem și devenim cine trebuie să fim.

Gânduri finale

De cele mai multe ori, nu avem chef să facem o schimbare. Vrem ca lucrurile să rămână la fel și nu vrem să fim provocați.

Cu toate acestea, acestea sunt momentele în care avem cea mai mare nevoie de aceste provocări.

Atunci descoperim un potențial de a ne depăși și de a face schimbări care, în cele din urmă, ne vor ajuta să fim mai fericiți și mai sănătoși.

Vestea proastă este că schimbarea nu are întotdeauna succes. Uneori, s-ar putea să descoperi că a fost o alegere greșită și că ai ajuns să fii mai rău în loc de mai bine.

Dar vestea bună este că, de cele mai multe ori, mai ai o încercare pentru că majoritatea greșelilor sunt reversibile și viața îți oferă mult mai multe oportunități.

Daca ti-a placut articolul te rugam sa distribui ca sa-l citeasca si prietenii tai.

Absolvent al Facultatii de Industrie Alimentara din Galati, promotia 1994.

Lasă un răspuns