E timpul să ne regândim Black Friday

Este din nou acel moment al anului – când căsuțele noastre de email, toate canalele media sunt pline de mementouri pentru a cheltui mai mulți bani pe „oferte incredibile”, deoarece Black Friday a trecut granițele și a devenit popular si în țările din Europa.

Dar, în timp ce prețurile sunt reduse dramatic, impactul negativ pe care îl creează aceste achiziții crește drastic. Emisiile cauzate de livrări cresc în fiecare an, la fel și deșeurile generate atât de cantități mari de ambalaje, cât și de produse care sunt aruncate după ce abia sunt folosite. Ca să nu mai vorbim de cantitatea de ore suplimentare lucrate de angajații din sectorul retail. Dar cu ce cost?

Este timpul să regândiți Black Friday.

Industria de îmbrăcăminte produce acum 400% mai multe haine decât acum 20 de ani. Ca parte a Black Friday, mărcile își reduc prețurile pentru a genera cumpărături impulsive și te încurajează să cumperi lucruri de care nu ai neaparata nevoie. 

Dar chiar merită să cumperi lucruri de Black Friday? Ca totul în viață, depinde. Este adevărat că puteți găsi oferte bune de Black Friday, dar majoritatea achizițiilor pe care oamenii le-au făcut în acest sezon fie nu au meritat, fie nu au avut nevoie de ele.

Din acest motiv, îți aduc sfaturi care te vor ajuta să știi dacă o ofertă este reală sau nu și te vor ajuta să iei o decizie dacă este inteligent să faci o achiziție de Black Friday.

Verificați prețul produsului pe mai multe site-uri web

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii la aceste date, și una care poate fi ușor evitată, este să cumpere primul lucru pe care îl văd. De unde știi că este o afacere bună dacă nu ai comparat prețurile cu alte site-uri web sau magazine?

O mulțime de magazine din întreaga lume pun un semn mare de vânzare care pare că economisești o mulțime de bani când realitatea este că, dacă te uiți în altă parte, acesta este probabil prețul inițial al articolului. Uită-te la preț și nu la „economii”. Merită să ne întrebăm dacă produsul pe care urmează să-l cumpărăm merită cu adevărat cât costă. Acest lucru evită riscul de a cădea în capcana prețului inițial umflat artificial.

Verificați istoricul prețurilor

Îți voi spune o poveste care i s-a întâmplat unui prieten. A vrut să se căsătorească și a văzut cel mai drăguț costum pentru el într-un magazin. Dar a fost foarte scump pentru el (3000 RON), așa că a așteptat 4 luni pentru a obține o reducere de Black Friday. Când s-a întors la magazin în această zi, costumul a costat 3800 de RON.

 Dacă nu ești sigur cât costă un articol, probabil că nici măcar nu este la reducere. Există pagini care folosesc „prețul redus” ca strategie de marketing pentru a te face să crezi că este o afacere bună.

Psihologia este principalul factor care ajută o companie să vândă mai mult. Oamenii cumpără lucruri pe baza sentimentelor lor, de aceea magazinele caută în mod constant noi strategii care să afecteze mintea unei persoane cu prejudecăți cognitive , care sunt, practic, comportamente neobișnuite pe care le au oamenii, care ne fac să luăm decizii specifice.

Faceți o listă cu lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie

Pentru a vă împiedica mintea să joace un rol important în achizițiile dvs., creați o listă cu lucrurile de care aveți cu adevărat nevoie. Acest lucru vă va ajuta să evitați să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie doar pentru că „ sunt o afacere bună ”.

În plus, realizarea unei liste cu lucrurile pe care doriți să le cumpărați în avans vă va ajuta să aplicați sfaturile de mai sus, să revizuiți prețurile altor magazine și istoricul acestora. În acest fel, vei fi complet sigur că vei cumpăra ceva de care ai nevoie, la un moment excelent.

Un studiu interesant al Universității din Michigan a arătat că oamenii care nu știu ce să cumpere tind să cheltuiască cu 60% mai mult decât cei care fac o listă, indiferent dacă ținta a fost mâncarea, îmbrăcămintea sau mobila din cauza unui impuls emoțional. .

Acesta este motivul pentru care experții financiari recomandă să îți notezi cheltuielile înainte de a-ți primi salariul, pentru a evita cumpărăturile inutile. Amintiți-vă că ceva, o achiziție inutilă, chiar și la ofertă, nu este o afacere, este doar o risipă.

Gânduri finale

Cred că o achiziție inteligentă nu înseamnă să cumperi multe lucruri la reducere, ci să știi ce să cumperi. Mulți oameni înnebunesc cumpărând o mulțime de lucruri în acest sezon, dar în ianuarie abia au bani să supraviețuiască. Nu este obligatoriu să cheltuiți toți banii la aceste date, există și alte modalități de a vă bucura.

Sper că aceste sfaturi te vor ajuta să iei o decizie mai bună pentru următoarea Black Friday și să poți face o achiziție ideală. Ce alte sfaturi ați aplica pentru a cumpăra inteligent?