Despre Noi

„Stiinta Alimentelor” opereaza blogul industrie-alimentara.ro respectiv si forumul industrie-alimentara.ro/forum. Tot continutul – inclusiv informatii despre  diete, retete, produse alimentare si puncte de vedere exprimate – sunt cele ale autorilor si nu reflecta pozitiile sau politicile blogului.

Alatura-te distractiei!
Vrei sa devii   blogger invitat ? Acceseaza https://luneaverde.ro/vrei-sa-scrii-pentru-noi/

Despre Blogul „Stiinta Alimentelor”

Blogul „Stiinta Alimentelor” a fost lansat In 2020 din dorinta de a conecta oamenii ce activeaza in industria alimentara si doresc sa impartaseasca din tainele meseriei , impresii sau sfaturi pentru cei ce vor sa faca parte din aceasta comunitate. „Stiinta Alimentelor” publica postari care contin tendinte alimentare, sfaturi profesionale, retete, prezentari de evenimente etc.

Intrebari frecvente

Cum alegeti ce postari sa apara?
Exista mai multi factori, printre care:

  • Continut si subiect: Cautam sa publicam o serie de articole cu continut original, inovator si relevant pentru industri alimentara dar si pentru publicul larg. Subiectele se pot incadra in categoriile existente, iar daca abordeaza un domeniu nou ele vor fi publicate la rubrica diverse. Daca la rubrica diverse vor exista mai multe articole ce pot fi grupate, ele pot fi mutate intr-o categorie noua.
  • Postari sustinute de stiinta. Stim ca acest lucru este de la sine inteles, dar orice postare care face mentiuni specifice  trebuie sa poata sustine acele afirmatii cu surse de incredere.
  • Gramatica si ortografie. Nu vor fi alese mesaje care contin greseli de ortografie si erori gramaticale. Textul e bine sa fie scris cu fonturi uzuale prestabilite iar pentru titlu sau subtitlu folositi optiunea “subtitlu” (exemplu : H1 pentru titlu si H2,H3 etc pentru subtitlu)
  • Cerinte privind postarea retetei. Retetele trebuie sa aiba o nota sau o introducere (nu trebuie sa fie lunga!) Pentru a fi prezentate ele trebuie sa contina pe linga lista ingredientelor si modul de lucru . Informatiile nutritionale pot fi incluse facultativ.
  • Doar pozitivitate . Nu vor fi luate in considerare postarile care contin observatii neplacute sau care se concentreaza asupra criticilor inutile. 
  • Fara nume de marca si fara postari sponsorizate. Blogul „Stiinta Alimentelor” nu poate publica continut care include nume de marci sau produse in text sau fotografie. Pot fi facute prezentari de produs dar aceste trebuie sa aiba caracter general.
  • Numar de cuvinte. Postarile trebuie sa aiba intre 600-1500 de cuvinte. Ocazional, putem posta articole mai lungi, de la caz la caz.
  • Posteaza fotografii. Calitatea si compozitia fotografiei vor fi luate in considerare la editarea postarilor, iar bloggerii ar trebui sa detina drepturile asupra fotografiei utilizate in postare. Daca postarea dvs. este selectata pentru Blogul „Stiinta Alimentelor”, dar nu include o fotografie, nu detineti drepturile asupra fotografiei sau daca editorii considera ca o fotografie diferita este mai potrivita, putem alege o alternativa pentru a fi inserata in articol.

Ce se intâmpla daca postarea mea  nu este publicata pe blogul”Stiinta Alimentelor”?
Blogul ”Stiinta Alimentelor”  incearca sa impartaseasca continut de la toti bloggerii nostri asa ca ar putea trece ceva timp inainte ca una dintre postarile dvs. sa ajunga online. 

Care sunt avantajele de a fi blogger invitat  ?
Odata cu publicarea pe blog, postarile sunt promovate prin intermediul canalelor noastre – Google Ads, Facebook, Instagram etc.

Dar am deja un blog de succes. De ce ar trebui sa particip?
Aderarea la un blog de invitati – sau luarea in considerare a oricarei oportunitati in acest sens – este o alegere profesionala si o decizie personala. Blogul nostru este o comunitate creativa si de sustinere a celor ce au ceva de spus in domeniu si salutam bloggerii care considera ca munca lor merita a fi prezentata de blogul „Stiinta Alimentelor”.

Cine Isi pastreaza drepturile de autor la contributiile mele?
Blogul „Stiinta Alimentelor” nu face nicio afirmatie privind drepturile de autor asupra lucrarilor contribuite de bloggerii invitati. Inainte de publicare, postarile de pe blog sunt revizuite si pot fi editate . Bloggerii au posibilitatea de a decide daca se publica sau nu varianta finala.

Sunt platiti bloggerii invitati sa participe?
Nu se ofera compensatii materiale pentru publicarea continutului online. Cu toate acestea, pe langa avantajul promovarii si expunerii, Blogul „Stiinta Alimentelor” ofera oportunitati, bloggerilor participanti, care pot duce la sarcini platite.