De la angajat la angajator

Nu este un secret ca oamenii vor sa-si paraseasca locul de munca si sa urmareasca o cariera antreprenoriala. Când devii antreprenor, obtii control deplin asupra programului tau. Daca începeti o afacere online, sunteti, de asemenea, independent de locatie.

Oamenii au pasiuni, locuri de munca si programe diferite. Cu toate acestea, etapele parcurse, esecurile si succesele lor au fost similare.

Dar cum ajungem, de fapt, la punctul de a ne lasa slujbele în urma? Sa exploram strategiile comune pe care oamenii le-au folosit pentru a-si lasa meseria în urma.

Cunoaste-ti cifrele

Parasirea locului de munca si obtinerea de venituri prin eforturile proprii înseamna ca aveti mai mult control. Aceasta poate fi o binecuvântare, dar si un blestem daca nu te ocupi suficient si nu privesti cifrele.

Unele dintre persoanele pe care le-am cunoscut nu s-au obosit sa se uite la acest aspect înainte de a face saltul. Chiar daca au reusit sa se lanseze in mediul antreprenorial, s-au confruntat cu un stres inutil pe parcurs cu privire la modul în care îsi vor achita cheltuieli.

Când sursa primara de venit nu mai este salariul trebuie sa ai o baza solida pe care sa-ti construiesti afacerea si de asemenea trebuie avute in vedere anumite cheltuieli neprevazute.

Majoritatea persoanelor au pus deoparte sume de bani pentru a asigura cheltuielile curente aferente unei perioade de 3-6 luni inainte de a-si lasa slujba în urma. Este suficienta libertate pentru a va parasi slujba , dar nu destul pentru a va simti confortabil. Este important sa stiti care sunt veniturile dvs. curente, cheltuielile curente si ce va doriti pentru stilul dvs. de viata ideal.

Cunoaste-ti si diversifica fluxurile de venituri

 Oamenii care au avut cele mai bune tranzitii de la angajat la antreprenor au fost cei care au construit deja fluxuri de venituri suplimentare .

Când creati fluxuri de venituri suplimentare , aveti deja un avans.

În timp ce va aflati la locul de munca, gânditi-va la mai multe fluxuri de venituri pe care le puteti acumula. Poate câstigati niste bani din consultanta, scriind continut, web design, marketing online sau orice alta activitate la care va pricepeti sau o faceti din pasiune.

Nu toate aceste fluxuri de venituri sunt menite sa fie permanente. Cu toate acestea, este important sa urmariti o varietate de fluxuri de venituri la început pentru a va proteja de esec.

Cunoaste oamenii potriviti

Singura modalitate de a câstiga bani este cunoasterea oamenilor si de a furniza ceva de valoare acelor oameni.

Desi suna vag, nu ratati acet “detaliu” important. Trebuie sa cunosti destui oameni. Daca nu cunoasteti suficient de multi oamenii apropiati, cei cu care interactiunezi incearca sa-i cunosti mai bine.

Gasiti grupuri pe Facebook pline de oameni care împartasesc aceleasi interese ca dvs., începeti sa creati continut care sa atraga public si trimiteti e-mailuri individualizate persoanelor care ar fi bine sa le cunoasteti.

Unii dintre acesti oameni pot deveni colaboratori viitori, clienti, suporteri si chiar investitori.

Începeti sa va construiti reteaua  acum si veti fi pe drumul cel bun. Combinati acest lucru cu cresterea fluxurilor de venituri si este posibil sa va parasiti locul de munca în decurs de un an.

Absolvent al Facultatii de Industrie Alimentara din Galati, promotia 1994.

Lasă un răspuns