De ce relațiile eșuează…

Când te gândești la lucruri precum minciună, luptă, înșelăciune și manipulare, toate par probleme pentru adulți. Dar destul de șocant, lucrurile astea încep foarte devreme. Încă de când adolescenții se îndrăgostesc de iubitele lor de liceu.

Cineva s-ar putea întreba, ce este despre lucrurile care iau o întorsătură atât de urâtă în relațiile care sunt menite să fie iubitoare și incitante?

Pentru început, este nevoie de două ființe complexe pentru a forma o relație, așa că asta explică de ce pot fi complexe uneori, dar iată câteva alte motive pentru care relațiile eșuează.

Stam rau la capitolul vulnerabilitate

Dacă nu ești de acord aici, gândește-te la ultima dată când ai vorbit despre sentimentele tale, ai cerut ceea ce ai nevoie și ai exprimat tot ce se întâmplă în tine. Tuturor ne este teamă să vorbim cele nerostite și să împărtășim ceea ce avem în mintea sau inimile noastre. Dacă nu teama de judecată, frica de respingere este cea care ne oprește să fim autentici în exprimarea noastră, ceea ce inutil să spunem, este fundamentul oricărei relații.

Evităm confruntarea

Confruntarea are, de obicei, o conotație negativă, dar există o confruntare sănătoasă, care se referă la abordarea unui conflict cu respect și calm.

Dar din moment ce nu am fost niciodată învățați cum să avem conversații dificile, am face orice pentru a evita asta. ORICE!

Suntem idealiști cu așteptările noastre

Oamenii sunt oameni și au nevoi de tot felul!

Dar avem tendința să ne așteptăm să se comport așa cum facem noi sau să fie așa cum suntem. Nu este surprinzător că acest lucru duce în cele din urmă la dezamăgire, frustrare și în cele din urmă resentimente.

În cele din urmă, totul depinde de ce alegem să ne focalizam atentia. O modalitate de a face acest lucru este de a extrage tot ce este mai bun de la oameni, care, în mod înțeles, are propriile provocări. Ceea ce este simplu nu este ușor!

Suntem experți în schimbarea vinei

O modalitate excelentă de a nega responsabilitatea propriilor sentimente și acțiuni este de a proiecta responsabilitatea celorlalți din jurul nostru si in special pe ce cei apropiati. În cazul în care concluzia de aici nu este deja evidentă, introspecția este cheia pentru procesarea a ceea ce se întâmplă în interiorul sinelui înainte ca unul să dea vina celuilalt.

Adică, să ne învinovățim?

Fiecare poveste de dragoste este menită să se încheie cu o fericire pentru totdeauna , sau nu există deloc sfârșit.

Orice abateri de la perfecțiunile descrise ale unei „relații fericite” ne fac să ne îngrijorăm și chiar să privim ca o catastrofa ceea ce poate fi viitorul.

Desigur, există o grămadă de alte motive pentru care relațiile eșuează, dar ma voi opri aici aici.