Cum să abordezi problema Burnout și să-ți îmbunătățești cariera?

Mulți dintre noi sunt deja conștienți de problema epuizării cauzate de locurile noastre de muncă. Este destul de firesc ca cei mai mulți dintre noi să simtă că jobul și mediul nostru nu ar trebui să ducă la burnout și ne dorim să reușim în carieră fără a ne epuiza. Dar doar simțirea necesității nu va ajuta și trebuie să planificăm și să luăm măsuri la momentul potrivit. Chiar din ziua în care se alătură unei companii, în prezent, atât cei proaspăt angajati cât și profesioniștii cu experiență ar trebui să știe în mod conștient să gestioneze stresul și anxietatea unui nou loc de muncă și să acționeze în consecință.

Poate că ați experimentat deja burnout în rolul dvs. actual și sunteți conștient de cauza principală și ați decis să începeți să căutați un nou loc de muncă. Sau poate te descurci bine în acest moment, dar ești conștient de pericolele asociate cu burnout-ul și vrei să-l eviti luând măsurile necesare chiar acum.

Există, de asemenea, mulți care sunt deja victime ale epuizării la locul de muncă și unele semne de epuizare sunt deja evidente în comportamentul, atitudinea, activitățile și sănătatea lor, dar, din păcate, nu sunt pe deplin conștienți de acest lucru și de cauza sa fundamentală.

Ce este burnout-ul?

Burnout-ul poate fi descris ca eșec sau epuizare profesională din cauza solicitărilor excesive de energie, forță sau resurse. Această epuizare a locurilor de muncă poate fi cauzată de o presiune uriașă a muncii, mai puțină satisfacție a muncii, echilibru patetic între viața profesională și viața privată, șef exigent sau nerezonabil, politică de birou, evaluare părtinitoare, lipsă de încredere, teamă continuă de pierderea locului de muncă, concurență nesănătoasă etc.

Nu putem nega că burnout-ul are efecte negative asupra bunăstării noastre mentale, emoționale și uneori chiar fizice. Unele semne includ epuizare, sentimente de negativitate sau apatie și chiar manifestări fizice precum durerile de cap sau insomnia. Așadar, în mod firesc, am dori să găsim un loc de muncă sau un rol care să ne permită să evităm aceste efecte secundare.

Există câteva acțiuni asupra cărora puteți acționa în timp ce vă pregătiți pentru următoarea căutare a unui loc de muncă, pentru a reflecta la ceea ce aveți nevoie în mod special pentru a preveni burnout-ul și pentru a evalua profilurile postului, managerii, echipele, locația, termenii și condițiile postului. , și companiile în consecință.

Întrucât lumea muncii este destul de volatilă în zilele noastre, puteți să vă păstrați oricând profilurile online în Linkedin 

Burnout-ul poate fi cauzat de faptul că sunteți într-un loc de muncă nepotrivit

Suntem ademeniți de nume mari, functii și pachete salariale. Educația, cunoștințele, aptitudinile și personalitatea noastră ne ajută să obținem jobul pe care ni-l dorim.

Dar, după câteva zile când aflăm natura reală a jobului de zi cu zi, de multe ori suntem puțin frustrați.

Prin urmare, trebuie să facem o introspectiva mai întâi pentru a afla ce fel de persoane suntem de fapt (ca lucrători sau angajați) și la ce fel de locuri de muncă putem face fără a suferi burnout.

Trebuie să ne amintim că fiecare loc de muncă provocator dorește să ieșim din zona noastră de confort și de multe ori este destul de util pentru creșterea noastră generală dacă acceptăm provocarea și ne extindem capacitatea sau limita cunoscută testată.

Așadar, luați în considerare și acest punct, că este de așteptat să vă extindeți capacitatea normală într-o oarecare măsură în aproape fiecare loc de muncă atunci când situația o cere.

Deci aici trebuie să vă gândiți foarte înțelept care este limita voastră extinsă sau, cu alte cuvinte, ce încărcătură suplimentară puteți lua cu adevărat pentru o perioadă considerabilă de timp fără a fi deranjat mental și fizic. Trebuie să fii sincer în privința asta. Și dacă găsești că este deja suficient și nu mai poți suporta această epuizare, atunci află mai întâi cauza principală și apoi ia măsuri corective. Și una dintre posibilele acțiuni corective poate fi căutarea unui nou loc de muncă. Să discutăm mai multe în secțiunile următoare.

Care este cauza principală a epuizării?

Puteți să vă puneți câteva întrebări și trebuie să răspundeți sincer. Iată un set de astfel de întrebări pentru a afla starea ta actuală la locul de muncă. Acestea vă vor ajuta, de asemenea, să vă revizuiți prioritățile și să vă limitați (în ceea ce privește locul de muncă) în funcție de nivelul actual de satisfacție în muncă. Și probabil că vei putea afla cauza principală a epuizării la locul de muncă de care suferi.

Chestionar pentru a-ți identifica propriile cauze ale epuizării

 1. Aveți constrângeri de locație? Adesea trebuie să stăm departe de casă și familie pentru o perioadă lungă de timp din cauza transferului de la locuri de muncă sau a locației clientului și avem foarte puține posibilități de a ne vizita familia. Și aceasta este o cauză majoră a epuizării. Aveți astfel de probleme?
 2. Aveți probleme cu călătoriile frecvente? Multe locuri de muncă necesită deplasări frecvente și, din multe motive, uneori devine incomod pentru noi.
 3. Ești mulțumit de natura muncii tale zilnice? Obțineți satisfacție în muncă? Ești suficient de pregătit pentru a face această meserie? Vi se pare dificil să faceți ceva anume, deoarece nu sunteți instruit cu un anumit instrument sau sistem?
 4. Meseria ta este bine definită? Vă simțiți blocat din cauza impredictibilității sarcinilor de lucru și a programelor de livrare strânse?
 5. Îți place mai multă libertate de a oferi tot ce ai mai bun, în loc să fii incorsetat de niste sarcini fixe, rutina?
 6. Munca ta este apreciată? Sunteți îndrumat corespunzător de seniorii dvs.?
 7. Aveți un echilibru sănătos între muncă și viață privată? Puteți petrece ceva timp de calitate după orele zilnice de lucru? Trebuie să vizitezi biroul în mod regulat în weekend?
 8. Te simți cu adevărat interesat să mergi la biroul tău în fiecare zi și să lucrezi acolo?
 9. Te odihnești suficient? Ești suficient de puternic fizic pentru a-ți face treaba? Ești prea obosit sau te simți prea slab pentru a-ți continua programul zilnic de muncă? Ești conștient de motiv?
 10. Ești suficient de motivat pentru a contribui? Dacă nu, ce te oprește să mergi înainte?
 11. Doriți să faceți ceva pe cont propriu (start-up), dar din anumite motive, suprimați acest impuls din interior?

Cum să atenuezi cauzele epuizării tale

Pentru a evita epuizarea în următoarea companie sau rol, este important să aruncați o privire la întrebările de mai sus și să determinați care sunt cauzele relevante pentru epuizarea cu care v-ați confruntat și cum să le atenuați.

Determinarea cauzei fundamentale a epuizării dumneavoastră este crucială. La urma urmei, dacă nu vă dați seama de ce vă simțiți epuizat, probabil că veți repeta istoria chiar și într-un mediu nou.