Carne de vită hrănită cu iarbă – Cel mai vegan articol din supermarket

Mi-a venit in minte acest gând eretic în timp ce mă plimbam cu mașina prin țara , scanând lanurile de porumb si grau perfect aliniate. Când ne-am hotărât că putem să ne revendicăm toate suprafetele de pe Pământ și să folosim fiecare centimetru pătrat din el pentru propriile noastre scopuri și nevoi?

Acum vreo 10.000 de ani, de fapt, când am inventat ideea de agricultură.

Din păcate, în practica agriculturii așa cum există acum, este imposibil să vă abțineți de la a provoca suferințe nesfârșite multor creaturi vii. S-ar putea argumenta că cea mai mare suferință dintre toate este cauzată de practica agriculturii cu plante anuale, cum ar fi cultivarea legumelor, inclusiv cereale, fasole și orez, care durează doar un an pentru a crește de la sămânță la hrană. Distrugem habitatul nenumăratelor animale sălbatice atunci cand cultivăm culturi anuale. Nu numai atât, ucidem și mii de creaturi minuscule (insecte, viermi , microorganisme) atunci când lucrăm solul și ne tragem recoltele din adâncurile lui.

O agricultură perenă, pe de altă parte, bazată pe copaci, arbuști, ierburi și animale, permite naturii să prospere fără distrugeri anuale. Meșteșugul agriculturii poate îmbrățișa avantajele pe termen lung ale plantei perene față de cele pe termen scurt oferite de abundența anuală de cereale și fasole.

Dar miopia omului este nelimitată, așa că cei care înțeleg ce este cu adevărat în joc trebuie să se ridice și să vorbească clar și raspicat. Am meditat ore în șir la lanurile goale de porumb. În cele din urmă, acestea reprezintă un cimitir pentru toată viața sălbatică, de la viermele nevertebrat până la pasărea cu pene. Întregul ecosistem sălbatic este complet întrerupt de prelucrarea neîncetată și constantă a pământului arabil.

Această utilizare a terenurilor arabile oferă hrană suficientă pentru toți oamenii, dar îndepărtează mesele zilnice a miliarde de animale sălbatice, cum ar fi iepuri, albine, rozătoare, pasari, râme și insecte nenumarate și le distruge habitatul, structura familiei, arealurile de vânătoarea. Ca să nu mai vorbim de condițiile groaznice asemănătoare sclavilor la care sunt supuși mulți muncitori agricoli de pe câmp. 

Vezi, nu cred în niciun fel că o dietă vegană provoacă de fapt mai puțină suferință pe termen lung decât orice altă dietă. Toată agricultura anuală oferă un teren fertil pentru exterminarea întâmplătoare a sute de specii de animale în fiecare an. Dacă includ în analiza mea toate animalele afectate la scara mare a agriculturii, inclusiv nevertebratele și nu doar mamiferele mari, trebuie să trag concluzia că cultivarea lanului de porumb este cea mai ucigașă dintre toate activitățile.

De aceea, în adevăr, un kg de carne de vită hrănită cu iarbă reprezintă mai puțină suferință pe cap de locuitor decât un kg de porumb.

Cu toții privim problema moralității alimentelor printr-o lentilă greșită.

 În loc să ne grupăm în jurul unui nivel înalt moral, aș dori să-i încurajez pe toți să acceptăm faptul că viața se hrănește cu viață și să examinăm diferențele reale și importante dintre agricultura regenerativă și agricultura intensivă care domină acum peisajul. Trebuie să începem procesul de vindecare prin adoptarea de practici regenerative, cultivarea spiritului de respect, prin recunoașterea energiei vitale care rezidă în tot ceea ce mâncăm.

Veganismul este o idee lăudabilă, dar pentru unii oferă un cadru pentru superioritatea morală. Cultivarea unui complex salvator este un rezultat firesc al urmăririi oricărei cauze ideologice, iar viața este apoi văzută printr-un cadru care exclude orice nu se încadrează în ideologia sa limitată. Iar realitatea este că toți consumăm energie vitală, la nesfârșit, pentru a ne trăi viața de zi cu zi.

Cele mai puțin dăunătoare alimente de consumat provin de la plante perene și din animalele care mănâncă acele plante perene. Sinergia dintre vaci și iarbă poate fi cu greu depășită ca sistem ideal.

Dacă scopul principal al veganismului este de a reduce suferința, atunci mulți dintre noi suntem vegani, iar o dietă compusă în principal din carne de vită și lactate hrănite cu iarbă, precum și ouă de gaini crescute în aer liber și produse vegetale perene, este cea mai vegană dietă la care mă pot gândi. O dietă bazată pe iarbă care nu este niciodată cultivată, permite naturii să crească și să înflorească fără plugurile tractoarelor și substanțele chimice noastre agricole imprastiate an de an.

Încadrarea noastră actuală a problemei producției alimentare este următoarea: fermierii trebuie să utilizeze agricultura anuală cât mai mult posibil pentru a hrăni populația. Nu cred că exista strategii pe urmatorii 10 ani pentru a proiecta în mod conștient o agricultură bazata pe plante perene si pe animale, pentru că fermierii au nevoie de bani acum.

Deci, ceea ce este cu adevărat anti-vegan, ceea ce dăunează cu adevărat animalelor, este această idee – că trebuie să producem culturi anuale pe fiecare centimetru pătrat de pământ, pentru a ne hrăni foamea nesfârșită si risipa alimentara.

Nu cred că majoritatea oamenilor de pe planetă înțeleg cu adevărat ce este nevoie pentru a ne cultiva propria hrană. Și această deconectare se manifestă în centrele urbane de pe tot globul, unde oamenii fac o mie de alegeri încercând să facă tot ce pot cu gama de produse agricole anuale disponibile, dar nu se gândesc la varietatea de alimente integrale pe bază de plante perene si care nu se gasesc pe rafturile supermarketurilor.

Mâncarea ieftină ne distruge legătura cu peisajul.

Dacă facem cu adevărat un audit real al morții și distrugerii pe care stilul nostru de viață il provoacă asupra lumii naturale, am fi cu toții surprinși. Prânzul tău cu legume si radacinoase este atât de bun cu pământul?

Toate legumele trebuie să fie plantate pe terenul lucrat – câte decese au avut loc când pământul a fost lucrat? Plivit? Cultivat? Și, în sfârșit, toate legumele rădăcinoase trebuie să fie dezgropate și terenul pregătit pentru recolta din anii următori.

Omul modern pur și simplu nu respectă viața care rezidă în toate lucrurile și consumă în mod conștient și cu multă deliberare toată energia utilă până când natura, planeta, este complet dezechilibrată.

Planeta se va recupera într-un fel sau altul. Dar procesul de vindecare al Pământului poate să nu ne includă dacă nu alegem să trăim mai conștient.

Și cu siguranță nu cred că asta înseamnă să devii vegan.

Ceea ce înseamnă este să cultivi o relație reală cu mâncarea ta, mai întâi. Mâncatul local va învinge întotdeauna orice joc de moralitate alimentară. Când mâncăm local, creăm o relație cu mâncarea pe care o punem în gură în fiecare zi. Această relație este ca orice altă relație, are nevoie de muncă și îngrijire.

Sfatul meu este sa sari peste toate alimentele din supermarket, toate prostiile ambalate care sunt 90% pe bază de grau si porumb. Alimentele pe bază de grau si porumb sunt cel mai puțin vegane pe care le puteți cumpăra. Ele conțin cea mai exteriorizată suferință a oricărei grupe de alimente pe care mi-o pot imagina, în afară de zahăr, celălalt ingredient principal din majoritatea gunoiului prezent in alimentele ambalate.

În loc de orice gunoi ambalat, aprovizionați-va cu carne, legume, lactate, ouă și toate celelalte alimente întregi. Apoi căutați fermierii locali și cumpărați direct alimente integrale. Cultivați relații reale, într-un fel sau altul.

Acesta este singurul mod de a începe adevăratul proces de vindecare.

Putem reduce suferința de pe planetă intrând în mod conștient într-o relație cu pământul, cu oamenii care trăiesc pe pământ și cu plantele și animalele pe care le consumăm.